DIY: Powerbank gebruiken voor je accu

DIY: Powerbank gebruiken voor je accu

Senta Bemelman 267
Wanneer je een lange fotoshoot hebt, kan de accu van jouw camera sneller leeg raken dan je hoopt. Met deze handige DIY-truc tover je een powerbank om tot een draagbare oplader voor je accu!

Eindeloos fotograferen is de droom van iedere fotograaf. Meestal gaat de accu van je camera sneller leeg dan je door hebt. Maar met een paar kleine aanpassingen kun jij jouw camera via een USB-aansluiting makkelijk opladen aan je powerbank. Bekijk in de onderstaande videotutorial hoe je dit voor elkaar krijgt!

Powerbank

Een powerbank is over het algemeen een klein apparaatje, dat als draagbare stekkerdoos functioneert. Dit elektronisch wonder komt in verschillende kleuren, vormen en maten.  Ook de prijsklasse verschilt sterkt. Let hierop wanneer je een powerbank aanschaft.

mAH

Bij het vergelijken van diverse powerbanks kan het woord ‘mAH’ je opvallen. Dit staat voor Milliampère per Hour. Dit heeft te maken met de snelheid waarmee het apparaat oplaadt en hoelang je ermee doet. Hoe hoger het getal, hoe sneller de powerbank oplaadt en hoe langer deze mee gaat.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta