DIY: Persoonlijke camerastrap

DIY: Persoonlijke camerastrap

Senta Bemelman 705
Met een camerastrap voorkom je dat jouw waardevolle camera valt. De standaard bijgeleverde camerastraps zijn echter weinig opwindend qua uiterlijk. Met deze DIY-tips heb je snel een hippe en persoonlijke camerastrap!

Doe-het-zelf projecten zijn een leuke bezigheid voor in het weekend of op een regenachtige dag. Met deze tips maak je de leukste en handigste camerastraps!

Sjaal

Vind je de reguliere camerastraps oncomfortabel of niet erg charmant? Probeer dan deze DIY-tutorial uit en maak van een zachte, stijlvolle sjaal een camerastrap.

Sleutelring

Draag jij jouw camera liever niet om je nek, maar op jouw borst? Dat kan met deze handige tutorial, waarbij je jouw camerastrap gemakkelijk omtovert met behulp van een sleutelring en clips.

Alternatieve camerastrap

Een camerastrap hoeft niet per se om jouw nek. Met behulp van een polsband kun jij jouw camera gemakkelijk bewegen. Handig voor een hoog of laag fotografiestandpunt, waarbij je niet door de zoeker kijkt en eventueel Live View gebruikt.  Je kan een polsbandje met een kekke kleur kiezen en deze aan jouw camerabody bevestigen.

Tegenwoordig kun je ook camerastraps voor om je vinger of hand kopen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta