DIY: Maak je eigen productstudio

DIY: Maak je eigen productstudio

Aäron Nasarany 568
Als je begint met studiofotografie gaat dit vaak synchroon met flink wat investeringen. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van lichtstatieven, lichten, lichtmeters, achtergrondsysteem en verschillende achtergronden. Voor de aanschaf ben je al snel een paar honderd euro kwijt. Wij kwamen een handige video tegen waarin een goedkope opstelling voor productfotografie wordt gecreëerd.

Studiofotografie

In de studio kun je flink experimenteren met verschillende lichtsoorten en lichtopstellingen. Werken met licht en vooral het begrijpen van verschillende lichten zorgt ervoor dat je beter foto’s kunt maken. Licht en fotografie gaat namelijk niet zonder elkaar. Naast portretfotografie, wordt ook productfotografie vaak gedaan in de studio. Bij producten is de belichting belangrijk, een productfoto kan een geinteresseerde overhalen een product te kopen of toch te laten staan. 

Productfotografie

Het platform Savvy Seller geeft je handige tips voor beginnende of professionele productfotografen. Ze laten je zien hoe je met een aantal goedkope middelen een goede productfoto kunt maken. De opstelling kost je slechts een paar euro.

 

 

Wij zijn benieuwd naar jouw creaties! Heb jij weleens een product gefotografeerd? Plaats jouw beste productfoto in de lezersgallery

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron