DIY: Je eigen nachtvisie camera maken

DIY: Je eigen nachtvisie camera maken

Fokelien Broekstra 625
Een nachtvisie zorgt ervoor dat je in het donker kan kijken, terwijl je ogen dit niet meer lukt. Een leuke manier om eens op een andere manier te fotograferen. N-O-D-E legt in een filmpje uit hoe je zelf een goedkope en compacte nachtvisiecamera kan maken.

Kijken in het donker

Een nachtvisiecamera overtreft het menselijke oog, waar het menselijke oog het niet redt om in het donker te kijken, lukt dit de nachtvisiecamera wel. Helaas kosten de camera’s vaak een hoop geld, hierdoor laten veel mensen dit snufje toch liever links liggen. Door de YouTube-pagina N-O-D-E kun je voor nog geen  $40,- je eigen nachtvisiecamera maken. Hierdoor wordt de mogelijkheid toch weer interessant. 

 

Zelf aan de slag

In de video wordt door N-O-D-E uitgelegd hoe hij zijn nachtvisiecamera eigenhandig heeft gemaakt. Met een action cam, lensverbinding en een krachtige infrarood LED, wist hij een werkende nachtvisiecamera te maken. Daarnaast vertelt hij wat de overige mogelijkheden zijn met de camera en laat hij een aantal beelden zien die hij in het filmpje maakt. 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien