DIY: DSLR mount voor microscoop maken

DIY: DSLR mount voor microscoop maken

Fokelien Broekstra 457
Heb je ooit een foto willen maken van datgene dat je door een microscoop zag? Wij kunnen het ons goed voorstellen. Er kunnen bijzondere beelden ontstaan die je met het blote oog niet ziet. Maar helaas is een camera-aansluiting voor je microscoop erg duur. Zo kun je er zelf een maken!

Camera-aansluiting voor microscoop

Het hoeft niet duur te zijn om je camera op je microscoop aan te kunnen sluiten, met deze handig DIY-tip kun je zelf een maken. Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal verlengstukken en PVC-buisjes die je waarschijnlijk even aan moet schaffen.

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten is niet moeilijk. Het is belangrijk dat het basisstukje op je microscoop past. Vanuit hier kun je verder werken naar het formaat van je lens. Je moet tussen de verschillende lagen verschillende lenzen plaatsen om te voorkomen dat je foto onscherp wordt. Er wordt duidelijk uitgelegd wat de voor en nadelen zijn van de verschillende ontwerpen. Ook wordt verteld waarom het belangrijk is om halverwege verschillende lenzen te plaatsen.

Het slimste is om gewoon het filmpje te kijken en te bekijken hoe de mannen van Hack ’n Build het hebben aangepakt. Je kunt op deze manier in ieder geval een goedkope opstelling maken voor jou microscoop/camera opstelling.

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien