DIY: creëer een soft focus lens

DIY: creëer een soft focus lens

Aäron Nasarany 1209
De kosten om te beginnen met fotografie kunnen oplopen tot een paar honderd euro. Vooral als jij je wil specialiseren in een bepaald fotografiegenre, dan kunnen de kosten wel oplopen tot een paar duizend euro. Gelukkig bestaan er ook handige tips hoe je het maximale kunt bereiken, terwijl je gebruik maakt van alledaagse middelen. In dit artikel duiken we de wereld in van soft focus lenzen.

Met een soft focus lens creëer je een dromerig effect. Diegene die daar alles van af weet is DIY-specialist Randy Snook. Snook heeft een eigen YouTube-kanaal waar hij video’s uploadt met handige Do-It-Yourself hacks. Zo zie je Snook een tip geven hoe je je eigen lenskap maakt, maar ook hoe je je eigen soft focus lens kunt maken.

Videotutorial

In de video hieronder vertelt  Snook je stap voor stap hoe je een soft focus lens kunt maken met behulp van alledaagse middelen zoals lijm en een stukje PVC-buis. De video duurt ruim acht minuten. Bekijk de video hieronder.

 

 

Meer handige video’s zien? Ga dan naar zijn YouTube-kanaal. Wil je meer weten over de werking van een soft focus lens? Bekijk dan dit artikel.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron