DIY: Backdrop die je makkelijk meeneemt

DIY: Backdrop die je makkelijk meeneemt

Senta Bemelman 637
Een backdrop kan je portretfoto laten knallen. Maar de achtergrondrollen zijn vaak prijzig en lastig mee te nemen als je in een (andere) studio fotografeert. Deze DIY backdrop zet je makkelijk in elkaar.

Backdrop

Een goede backdrop kan een foto flink verbeteren. Je kan door de juiste kleur kleding, huidskleur, of oogkleur extra benadrukken.  En met deze DIY (Do It  Yourself) tip, wordt dat heel makkelijk.

Doek

Fotograaf Joe Edleman laat zien hoe je met een simpele lap stof mooie portretfoto’s schiet. Kies het liefste een stof die niet kreukt zoals katoen, nylon of, zoals Joe gebruikt, velours. Op deze website vind je diverse soorten stoffen. Je kan ook voor een mooi of opvallend patroon kiezen.  Zorg dat het doek ongeveer 1,5 meter lang is. Wanneer je in een studio gaat fotgraferen, neem dan ook een rolletje gaffer-tape mee op de stof strak te houden, door deze aan de grond vast te plakken. De bovenkant van de doek hang je over een stang of over de rolhouder in de studio. 

In de onderstaande video zie je precies hoe Joe zijn backdrop opstelt.


Thuisstudio

Het concept van Joe kan ook toegepast worden in een thuisstudio. Je kan bijvoorbeeld de stok van een douchegordijn gebruiken om het doek aan te hangen.
 

Meer van Joe Edleman zie je op zijn YouTube-kanaal

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta