Dit zijn de beste fotografie-apps voor Android

Dit zijn de beste fotografie-apps voor Android

Wouter de Vink 1516
Optimaal foto’s schieten met je telefoon? Met deze fotografie-apps voor Android is dat een fluitje van een cent.

Onze telefoon hebben we altijd bij ons. Het toestel gaat overal met ons mee en de meesten zijn zelfs uitgerust met een bijzonder goede camera. Vooral de Andoid-toestellen zijn uitgerust met een uitstekende camera. Toch kan het altijd beter. Maar hier kan software-matig het één en ander in verbeterd worden. Namelijk met deze apps!

De beste fotografie-apps voor Android

1. Camera Zoom FX

Deze Camera Zoom FX-app staat bovenaan het lijstje van de beste fotografie applicaties voor Andoid. En dat voor app waarvoor je moet betalen! Doordat het een aantal erg handige functies heeft die anderen niet hebben, is het zijn geld meer dan waard. Zo is het mogelijk om stabiele shots te maken, maar ook in de bewerking heeft het hele bruikbare functies.

2. Camera Fv5

Soms wil je handmatig de instellingen bepalen bij het maken van een foto. Met Camera Fv5 is dat mogelijk! Omdat je via deze app bepaalde zaken als sluitingstijd en witbalans kunt wijzigen, kan je een foto schieten op jouw manier. Ook hier is het mogelijk om naderhand enkele filters toe te voegen. Daarnaast heeft het ook een autocorrectie: de app bepaalt de beste instellingen voor je foto, waardoor het voor de beste foto’s zorgt.

3. Snapspeed

Wie van filters houdt, is bij Snapspeed aan het goede adres. Deze app barst van de filters die toegepast kunnen worden op jouw foto’s. Verder heeft het ook de mogelijkheid om foto’s te retoucheren (zelfs gedeeltelijk). Maar het grootste voordeel van deze applicatie is dat het goed verbonden is met diverse social media. Hierdoor kun je binnen no-time je bewerkte foto’s uploaden op je favoriete platform.

4. VSCO Cam

Door de gebruiksvriendelijkheid heeft VSCO Cam ook een plaatsje weten te bemachtigen in deze lijst. Met minder kliks krijg je nog steeds hetzelfde resultaat. Ook deze app heeft filters, maar deze zijn unieker en stijlvoller dan die van de concurrent. Vooral de retro- en polaroid-filters zijn erg fijn om te gebruiken.

5. Pixlr Express

De bewerkingsmogelijkheden van Pixlr Express zijn simpel. Deze applicatie ontdekt meteen welke veel voorkomende fouten, zoals gedraaide foto’s, de foto heeft en kan deze automatisch bewerken. Het meest fijne aan deze app is nog wel het design. Het is overzichtelijk, makkelijk en hierdoor voelt het erg vlot aan.

6. Adobe Photoshop Express

It’s all in the name. Adobe Photoshop Express heeft veel weg van de computer-versie. Je kunt zelfs stellen dat deze app een aftreksel is, speciaal voor de telefoon. Een goede app, vooral voor degenen die bekend zijn met Photoshop, maar het heeft wel enkele nadelen. Hij wordt wel erg traag wanneer je meerdere lagen toevoegt en de batterijduur vermindert aanzienlijk. 

afbeelding van Wouter de Vink

Wouter de Vink | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Wouter