Dit is de beste onderwaterfoto

Dit is de beste onderwaterfoto

daandewinter 1181
Davide Lopresti heeft dit jaar de Underwater Photographer Of The Year-verkiezing gewonnen. Hij won de prijs met een prachtige, dynamische onderwaterfoto van een zeepaardje.

Net als in voorgaande jaren kreeg de jury duizenden inzendingen binnen van onderwaterfotografen over de hele wereld. De foto 'Gold' van Davide werd als allerbeste bestempeld.


Winnende foto van Davide Lopresti 

'De populatie zeepaardjes in de Middellandse zee is door de jaren heen flink uitgedund', vertelt de Italiaanse fotograaf. 'Het gaat nu beter dankzij een verhoogd publiek bewustzijn en het uitzetten van zeepaardjes. Bij het maken van deze foto koos ik voor een lange sluitertijd en pannen (meetrekken), om het beeld een dynamisch effect te geven. Vervolgens gebruikte ik een lichtbundel van mijn stroboscoop om de details te bevriezen. Ik wilde zo een gevoel van elegantie en kracht overbrengen.'

Juryvoorzitter Alex Mustard benadrukt dat het niet makkelijk was om de beste foto's te selecteren. 'Het is heel leuk om te doen, maar we voelen ook de druk. Wij weten dat ons werk onder een vergrootglas ligt!' De onderwaterfoto van Davide was zeker niet het enige pareltje. Een greep uit de overige winnaars en eervolle vermeldingen:

afbeelding van daandewinter

Daan de Winter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Daan