Dingen die een professionele fotograaf doet

Dingen die een professionele fotograaf doet

Nadja Geskus 330
Tegenwoordig is iedereen een fotograaf. Met je smartphone kun je tegenwoordig al de mooiste foto’s maken. Maar toch is er meer voor nodig om een échte fotograaf te worden. Wat gaat er door het hoofd van een professionele fotograaf? Wij zetten het voor je op een rij!

Geen angst

Doe ik het wel goed? Heb ik wel overal aan gedacht? Is dit niet een té grote opdracht voor mij? Dat zijn vragen die niet door het hoofd gaan van een professionele fotograaf. Bij hem zit het fotograferen er zo goed ingeprogrammeerd. Blijf dus zoveel mogelijk fotograferen en zorg dat jouw angsten ook verdwijnen!

Zelfvertrouwen

Dit is eigenlijk een puntje wat te maken heeft met het vorige. Als je weet dat je het kunt, zul je ook zelfvertrouwen uitstralen. De professionele fotograaf weet waar hij mee bezig is en kan dat ook aan anderen laten zien. Zo zal de klant ook vertrouwen in jou krijgen.

Dingen die een professionele fotograaf doet

Positieve sfeer

Als je al langer fotografeert, weet je wat een sfeer kan doen met je fotoshoot. De professionele fotograaf zal dan ook proberen altijd een positieve sfeer bij zijn shoot te houden. Nóg belangrijker is je houding tegenover anderen.

Origineel

Succesvolle fotografen zullen altijd originaliteit in hun achterhoofd houden. Ze willen de unieke dingen vastleggen. Een eigen stijl vastleggen. Een echte fotograaf zal nooit het werk van anderen kopiëren.

Voorbereiding

Je zal een professionele fotograaf nooit onvoorbereid een shoot in zien gaan. Hij weet wat er van hem verwacht wordt en hij weet hoe hij dat doel moet bereiken, omdat hij daar van te voren overna heeft gedacht.

Dingen die een professionele fotograaf doet

Foto’s gemaakt door Nadja Geskus

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja