digifoto Starter 3.2012 nu in de kiosk

digifoto Starter 3.2012 nu in de kiosk

jesse kraal 3400
De derde digifoto Starter van het jaar ligt in de schappen! In deze editie leggen we je onder andere uit hoe je de herfstkleuren kunt gebruiken voor prachtige foto's, helpen we je op weg met Photoshop Elements en leren we je experimenteren met sluitertijden. Als klap op de vuurpijl kun je een gloednieuwe Canon EOS M winnen!

Nu de zomer alweer bijna voorbij is, kijken we vast vooruit naar de herfst. Hoewel je je dat seizoen weer warmer moet gaan kleden en de kachel moet worden opgestookt, laat de natuur zich van zijn mooiste kant zien. Haal alles uit je foto's door maximaal gebruik te maken van herfstkleuren en herfstdetails. In deze editie leggen we je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Landschap, sluitertijden en Elements

Corine Hörmann, docente aan de Fotoacademie, legt je uit hoe je landschappen het beste kunt vastleggen. Daarnaast brengen we je in dit nummer van alles bij over sluitertijden en dan vooral hoe je deze kunt gebruiken om creatieve resultaten te krijgen. Creatieve resultaten kun je ook krijgen door je foto's te bewerken in Adobe Photoshop Elements. Aan de hand van eenvoudige stappen, laten we acht interessante effecten en functies van het programma zien.

Sluitertijd
Maak creatieve foto's door te spelen met scherptediepte.

Apparatuur

Ook op het gebied van camera's en andere apparatuur helpen we je op weg. Zo hebben we de Sony RX100, Panasonic G5 en de Canon 650D uitgebreid onder de loep genomen. Dit nummer komt er zelfs een mobiele telefoon voorbij, maar de 41-megapixelcamera van de Nokia 808 is dan ook iets bijzonders. Op een camera horen objectieven, in deze editie zoomen we in op de gloednieuwe Nikon 18-300mm en de eveneens nieuwe Sigma 18-250mm. Creatief doen? Verdiep je dan eens in Lensbaby's, we hebben een overzicht gemaakt van alle modellen, laten zien hoe het werkt en wat je er mee kunt bereiken.

Printers en software

Nadat je je foto's hebt gemaakt, kun je ze laten verstoffen op je harde schijf. Zonde natuurlijk, veel leuker is het om je mooiste platen te printen. We testten vier betaalbare printers voor thuis die behalve documenten printen en scannen ook goed overweg blijken te kunnen met foto's. Ook testen we software om HDR-foto's mee te maken.

Back-ups

Nu we het toch over harde schijven hebben, heb jij al je foto's opgeslagen op de schijf van je computer? Zorg dat je reservekopieën maakt van al je foto's op een losse schijf of online. We vertellen je in dit nummer alles wat je moet weten over back-ups.

Photoshop Elements
Haal meer uit Photoshop Elements met acht leuke effecten.

Lezersfoto's en fotowedstrijd

Net als in voorgaande nummers is er ook in deze digifoto Starter weer volop ruimte voor de foto's van lezers. Ook jij kunt in ons blad komen, upload je foto's simpelweg naar onze gallery. Doe dat zeker als je een mooie foto rondom het thema beweging kunt maken, want dat is het onderwerp van deze fotowedstrijd. De hoofdprijs is een gloednieuwe systeemcamera van Canon, de EOS M, maar ook de tweede en derde prijs zijn niet mis.

En dit is nog niet een alles, digifoto Starter staat werkelijk weer boordevol handige en leuke artikelen. Snel naar de kiosk dus!

Cover

afbeelding van jesse kraal
Door: Jesse Kraal

Jesse Kraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen van Jesse