Dieren en kinderen fotograferen met deze handige tips

Dieren en kinderen fotograferen met deze handige tips

Fokelien Broekstra 379
Dieren en kinderen zijn beide een vak apart om te fotograferen. Beide hebben ze hun eigen aanpak nodig. Cooper Films maakte een video met vier handige tips om met kinderen of dieren te werken die zowel voor filmmakers als fotografen interessant kunnen zijn.

Film tips

In de video van Cooper Films worden vier filmtips gegeven die ook handig kunnen zijn bij het fotograferen of filmen van een kind en dier. Het zijn simpele tips die voor iedereen uitvoerbaar zijn.

 

Leer je model kennen

Het is belangrijk om je model te leren kennen, het maakt niet uit of het nu om een dier of kind gaat. Beide hebben hun eigen specialiteiten. De begeleider van het kind of het baasje kunnen je precies vertellen wat het talent van het dier of kind is. Dit kan jouw foto of video al verbeteren, je kan een kind iets laten doen dat in zijn comfortzone zit. Laat je model dus meer een persoonlijkheid krijgen.

Energie en concentratie niveau

Zowel dieren als kinderen hebben niet de concentratie van een volwassen model. Bij zowel kinderen als dieren kan het energieniveau zelfs zo hoog zijn dat ze allen kanten uitvliegen, behalve de kant waar jij ze wil fotograferen. Ga er dus altijd vanuit dat je met minder beelden thuis komt dan dat je van te voren hoopt.

Zorg voor goed personeel

Voor dieren is het vaak het baasje dat zijn of haar dier het beste kan sturen. Voor kinderen is dit een ander verhaal. Zorg ervoor dat er iemand in de buurt aanwezig is die veel ervaring met kinderen heeft en dus een ruzie kan oplossen tussen kinderen.

Juridisch

Maak je een commerciële foto, dan moet je rekening houden met de arbeidswetgeving. Kinderen mogen minder lang werken dan een volwassen model. Zoek dit uit voor je aan het werk gaat met een kind. Voor je het weet heb je zelf een probleem. 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien