Dieren en hun schaduwen

Dieren en hun schaduwen

Fabienne Keijzer 779
Een kat die lijkt op Batman of een hond die naar zijn eigen schaduw blaft. Dieren en hun schaduwen, een bijzonder fenomeen. Dat vindt de Russische fotograaf Alexey Menschikov ook. Hij laat zich inspireren door de schaduwen van dieren en ontdekt er grafische patronen in.

Schaduwen

De Russische fotograaf Alexey Menschikov, alias Bednij, zoekt patronen in alledaagse objecten. Hij speelt met vormen en hun schaduwen. Een van zijn grootste inspiratiebronnen zijn dieren en hun schaduwen. Zo lijkt een kolonie mieren net een imposant leger, en een groep duiven en hun schaduwen lijken op een houtsnede van de bekende kunstenaar Escher. 

Schaduwen duiven

Werkwijze

Menschikov laat zich inspireren door de stad, de mensen, dieren en andere artiesten, kunstenaars en fotografen. Zijn werkwijze neemt soms veel tijd in beslag. Zo kan hij wel twee weken bezig zijn met een project. Hij bedenkt een concept, hij zoekt de juiste materialen en een goede locatie en laat alles samenkomen op een foto.

Kunstenaar 

Alexey Menschikov droomde van een carriere als kunstenaar, maar hij vond dat hij niet goed genoeg kon schilderen. In fotografie heeft hij inmiddels zijn draai gevonden. Zijn soms surrealistisch ogende foto’s zijn kunstwerken op zich.

Katten schaduwen

Bird patern cage

Alexey-Menschikov

Mieren schaduwen

Fotografie: Alexey Menschikov 

 

Lees hier hoe je zelf aan de slag kunt gaan met schaduwen in je foto's! 

 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne