Deze website raadt je leeftijd op basis van een foto

Deze website raadt je leeftijd op basis van een foto

Fabienne Keijzer 615
De website How Old Do I Look? is gemaakt door Microsoft en raadt je leeftijd op basis van een foto. Het is een demoversie en de uitkomst klopt daarom ook niet altijd…

How Old Do I Look? 

De website How Old Do I Look? is een demoversie en is  gemaakt door Microsoft. Ze zijn bij Microsoft bezig met onderzoek naar informatiemanagement en machine learning. De website is in eerste instantie bedoelt om de nieuwe gezichtsherkenningssoftware te testen onder een testgroep van een paar honderd mensen.

Bijzondere uitkomsten 

Binnen een paar uur tijd heeft die testgroep zich uitgebreid naar duizenden mensen. Vanuit de hele wereld kwamen bezoekers op de website om hun foto’s te uploaden. Omdat het een demoversie is, klopt de uitkomst soms niet helemaal. De website excuseert zich hier gelukkig netjes voor. 

Instagram 

De gezichtsherkenningsrobot heeft ook een hashtag geintroduceerd. Duizenden mensen posten onder de hastag #howoldrobot hun foto's met door de website gegokte leeftijd op Instagram. Wat wel knap is, is dat de robot ook alle individuen op groepsfoto's kan herkennen en daar de leeftijd van raadt. 

Ik heb het zelf ook meteen maar even getest. Ik ben 22 jaar oud… 

How old do I look?

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne