Deze add-on laat zien hoe Facebook foto’s labelt

Deze add-on laat zien hoe Facebook foto’s labelt

Nadja Geskus 662
Adverteerders maken graag gebruik van de informatie die jij over jezelf prijsgeeft op social media. Zowel van de basisinformatie, maar interessanter is je gedrag op internet. Zo kan er veel informatie worden gehaald uit je foto’s. Facebook is behoorlijk goed in staat om foto’s te labelen. Met deze add-on kun je zelf zien wat Facebook in jouw foto’s ziet!

Add-on

Facebook hangt labels aan je foto’s, zoals het aantal personen op de foto, gegevens over de locatie en waar de personen mee bezig zijn. Een gratis add-on voor Chrome of Firefox, genaamd ‘Show Facebook Computer Vision Tags’ laat precies zien welke labels Facebook automatisch aan jouw foto’s hangt. De add-on laat met een simpele overlay in de rechterbovenhoek zien welke labels het zijn. Dat zal er ongeveer zo uitzien:

Deze add-on laat zien hoe Facebook foto’s labelt

Labels

De labels die de add-on toont zijn vaak algemene dingen, zoals dat het buiten is, of er lucht, bergen of water te zien zijn. Maar de add-on kan ook erg specifieke dingen aangeven, zoals welke sport er beoefend wordt. Dit heeft allemaal invloed op jouw dataprofiel. Interessant om te zien wat er allemaal duidelijk wordt door jouw foto’s!

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja