Denk out of the Box bij een groepsfoto

Denk out of the Box bij een groepsfoto

Fokelien Broekstra 401
We kennen de foto’s allemaal wel van een voetbalelftal dat perfect in formatie voor het goal gefotografeerd wordt. Het is vaak een mooie scherpe foto, maar toch is de foto een beetje saai. Durf daarom out of the box te denken.

De basis

Natuurlijk kun je een ‘veilige’ foto maken waar iedereen netjes bij elkaar staat om gefotografeerd te worden. Op deze manier kun je ongeveer voorspellen hoe een foto eruit moet komen te zien.

Out of the box

Het is natuurlijk helemaal leuk om eens uit of the box te denken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bijzonder standpunt, een grappig thema in de kleding of geef een aantal leden uit de groep een voorwerp om grappige effecten te krijgen. ‘

Standpunt

Je kunt door een ander standpunt te gebruiken al een hele andere foto krijgen. Bij een onwijs grote groep kun je ervoor kiezen om zelf hogerop te gaan staan. Hierdoor kijken mensen omhoog en heb je dus iedereen goed in beeld. Bij een kleinere groep kun je er eens voor kiezen om op de grond te gaan liggen en iedereen in een kringentje om je heen te laten staan.

Inspiratie

Je kunt op internet ook genoeg mooie groepsfoto’s vinden die anders zijn dan anderen. Bij de een kietelen ze één van de vriendengroep door, het geeft een groepsfoto weer een andere dimensie. Maar ook springfoto’s kunnen een leuk effect geven. Je kunt ook samen met de opdrachtgever een moodboard maken met eisen waaraan de groepsfoto moet voldoen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien