Denk aan de eigenaren van de bollenvelden

Denk aan de eigenaren van de bollenvelden

Fokelien Broekstra 432
Het is weer de tijd van de bollenvelden! Prachtige velden vol met gekleurde bloemen sieren de weides. Vele toeristen maar ook landgenoten wagen de reis naar deze prachtige locaties. Maar denk jij bij het maken van je foto aan de kwekers?

Bollenvelden

Nederland staat bekend om zijn jaarlijkse bollenvelden. De tulpen en andere bolplanten sieren een korte periode onze weides. Veel mensen gaan met hun camera op pad na één van deze velden en maken hier de meest prachtige foto’s. Maar denk jij bij het organiseren van de beste positie ook aan de kwekers?

Bollenkweker

De bollenkwekers zien ieder jaar weer een groot aantal fotografen hun land inlopen om dat ene mooie plaatje te maken. Deze fotografen zien vaak niet de schade die de boeren oplopen doordat er een plant is geknapt. Wij kregen te horen dat er door afbrekende planten, blaadjes en bacteriën die onder de schoenen worden meegenomen, er vervelende ziektes in de bollenvelden kunnen komen. Iets waar wij als fotograaf eigenlijk nooit bewust bij stilstaan.

Denk aan de eigenaren

Daarom roepen wij op niet alleen aan het mooie plaatje te denken. Maar ook aan de bollenkwekers. Ze zullen je dankbaar zijn als jij besluit om gewoon op de weg te blijven staan om je foto’s te maken.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien