Democratische Nationale Conventie vastgelegd met antieke camera

Democratische Nationale Conventie vastgelegd met antieke camera

Senta Bemelman 225
Tijdens Amerikaanse bijeenkomsten zoals de Democratische Nationale Conventie zijn camera's een onmisbaar item. Maar fotograaf Abbas Shirmohammadi fotografeerde met een wel heel speciale camera, die al honderd jaar oud is.

Democratische Conventie

Abbas vroeg op de eerste dag van het evenement voor de Democratische kring in de Amerikaanse politiek of alle aanwezigen wilden poseren voor zijn panoramafoto. De drukke zaal in het Wells Fargo Center luisterde aandachtig naar het verzoek van de fotograaf. Abbas richtte in 1984 zijn bedrijf Panoramic Visions op. Hij legde onder andere de afgelopen zes presidentiële inauguratie ceremonies vast met zijn antieke schat. De officiële foto staat op de website van CNN. Hieronder zie je hoe de panoramafoto tot stand komt. 

Panorama 

Voor de uiteindelijke panoramafoto maakt Abbas meerdere foto's vanuit diverse hoeken, waarbij hij de camera op het statief verplaatst. Hierdoor kan hij de volledige breedte van de zaal vastleggen.

Lees meer over de panoramafoto op PetaPixel. Onlangs werd ook een grote collectie antieke camera's geveild in Auckland. Ben je benieuwd hoe je zelf een goede panoramafoto maakt, bekijk dan deze videotutorial. 
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta