Deel 2: simpele opdrachten voor nieuwe inspiratie

Deel 2: simpele opdrachten voor nieuwe inspiratie

Fokelien Broekstra 364
Ben jij weleens inspiratieloos geweest tijdens het fotograferen? Dat je echt niet meer wist wat je op foto moest zetten? Wij noemen dit ook wel een 'fotografie block'. Wij hebben een aantal opdrachten voor je opgesteld zodat jij niet zonder inspiratie komt te zitten en die je leren anders naar dingen te kijken.

1. Dezelfde locatie

Pak een locatie die jij mooi vindt en waar iets gebeurt. Ga één uur op deze plek zitten en maak een uur lang foto’s. Je zult merken, doordat je de plek observeert, dat je steeds meer mooie beelden voorbij ziet komen.

2. Elke dag

Je wordt een goede fotograaf door veel te oefenen. Maak er eens een uitdaging van om een maand lang iedere dag een foto te maken. Het hoeft niet altijd met je camera te zijn. Soms kom je een mooi beeld tegen dat je prima met je telefoon kan fotograferen. Het gaat er om dat jij de mooie momenten ziet en weet vast te leggen. Maak wel foto’s die zinvol zijn. Foto’s waar je trots op bent.

3. Weggeven

Als jij zoveel foto’s gemaakt hebt, komen ze waarschijnlijk bij jou op een harde schijf te staan en heeft niemand er wat aan. Geef een week lang iedere dag iemand een afdruk van jou foto’s cadeau. Je zult zien dat je mensen er blij mee maakt, je geeft iets persoonlijks en jouw werk wordt nog eens door iemand bewonderd.

4. Fotografie blog

Je kan er ook voor kiezen om je eigen fotografieblog te starten. Je kunt hier foto’s, teksten en gave ideeën op delen. Iedereen kan foto’s delen op social media, bloggen daar in tegen is een stuk lastiger. Bloggen is een stuk persoonlijker en mensen hebben er nog iets aan. Probeer eens een maand lang dagelijks een bericht te plaatsen op je blog. Je gaat dieper in op je fotografie en leert hierdoor gelijk anders naar je eigen foto’s kijken. Het voordeel is ook dat je anderen kan gaan inspireren.

5. Slechte foto’s

Dit is de moeilijkste uitdaging. Probeer eens een hele dag alleen maar slechte foto’s te maken. Het is lastiger dan je denkt een slechte foto kan soms best een pareltje in zich hebben. Je leert hierdoor creatief te denken en andere inzichten te krijgen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien