Deel 2: perfecte shootlocatie vinden en het weer

Deel 2: perfecte shootlocatie vinden en het weer

Fokelien Broekstra 361
Bij een fotoshoot is je model een van de belangrijkste aspecten, maar heb je ook aan de achtergrond gedacht? De achtergrond kan een sfeer overbrengen en daarmee je foto aanvullen. Daarom geven wij je een aantal handige tips voor het vinden en organiseren van de perfecte shootlocatie.

Het weer

Als je een locatie zoekt is het handig om rekening te houden met het weer. Als je midden in de weilanden wil shooten en het plenst van de regen, dan is het een verschrikkelijk zware en koude shoot. Je model zal snel ongeduldig worden en zodra ze het echt koud krijgt is de interesse ook verdwenen.

Weerbericht

Bekijk daarom eerst het weerbericht en zorg voor een back-up plan in het geval van regenachtig of extreem koud weer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een binnen locatie. Hou er rekening mee dat er voldoende ramen in het pand aanwezig zijn voor de lichtinval of zorg voor fotolampen.

Communiceren

Wil je naar aanleiding van het weer je shootlocatie veranderen, breng je model hier vroegtijdig van op de hoogte. Hierdoor weet ze dat er een mogelijkheid bestaat dat er een andere locatie gekozen gaat worden. Wees in ieder geval duidelijk en communiceer open.

lees ook: Deel 1: De mooiste shootlocaties vinden
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien