Deel 2: Kies de juiste portretlens

Deel 2: Kies de juiste portretlens

Senta Bemelman 486
In het vorige deel kon je al enkele manieren zien om de juiste portretlens te kiezen. In het tweede gedeelte wordt dieper ingegaan op portretlenzen bij studiofotografie.

Een nieuwe lens kopen is spannend. Wanneer je eenmaal jouw niche hebt gevonden, kun jij je specialiseren. Kies je voor portretfotografie, dan heb je bijvoorbeeld ander soort lenzen nodig dan bij landschapsfotografie.

Studiofotografie

In het vorige gedeelte werd dieper ingegaan op portretlenzen in het algemeen. In de onderstaande video zie je precies waar je op moet letten bij het kiezen van een portretlens als studiofotograaf.

Deze video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta