Deel 2: experimenteren met wijnglazen

Deel 2: experimenteren met wijnglazen

Fokelien Broekstra 456
Marieke Dlvc deelde verschillende interessante foto’s van wijnglazen in onze lezersgallery. Ze legde ons uit hoe ze deze foto’s geeft gemaakt en daagt jullie uit ook aan de slag te gaan om zelf een mooie foto van wijnglazen te maken.

Experimenteren

Marieke Dlvs heeft een mini-studio thuis waarin ze kleine onderwerpen prachtig vast kan leggen. Wijnglazen zijn daarom al een geschikt voorbeeld. Marieke is aan het experimenteren geweest met verschillende opstellingen en behaalde daarmee bijzondere resultaten. In deel één lees je bijvoorbeeld hoe ze glazen achter elkaar heeft gefotografeerd.

Benodigdheden

  • Vier of vijf wijnglazen
  • Zwart doek en donkere kamer
  • Lamp
  • Statief

Uitwerking

De foto van de wijnglazen op een rij heeft een andere aanpak dan de vorige versie. Ze heeft ervoor gezorgd dat de een zwarte ondergrond en achtergrond had. Dit deed ze door een doek op de juiste manier te spannen. Vervolgens heeft ze hier de verschillende glazen op tafel geplaatst met als inhoud voedselkleurstof dat gewoon in de winkel te halen is. Boven de glazen heeft ze een klein lichtbron gehangen. Het is belangrijk dat je een lage ISO-waarde behoudt. Het kan daarom handig zijn om je camera op statief te positioneren voor het geval je een langere sluitertijd nodig hebt.

Proberen

Het is leuk om eens te experimenteren met de verschillende mogelijkheden of nieuwe vormen te proberen. Misschien kun je bijvoorbeeld een druppel opstelling maken waar je in de verschillende gekleurde glazen een druppel laat vallen.

Bedankt voor het inzenden van jouw foto’s Marieke! Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem dan in onze lezersgallery!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien