Deel 1: experimenteren met wijnglazen

Deel 1: experimenteren met wijnglazen

Fokelien Broekstra 701
Marieke Dlvs deelde een interessante foto in onze lezersgallery. Wij vroegen ons af hoe ze deze foto heeft gemaakt. Ze gaf ons een duidelijke uitleg, waardoor jullie straks zelf aan de slag kunnen om hetzelfde soort foto te maken.

Het idee

Op een vrije middag wilde Marieke Dlvs eens wat anders proberen. Ze zette haar mini-studio op, die 40x40x40cm is. Vervolgens ging ze experimenteren met verschillende opstellingen. Een leuke uitdaging die wij jullie daarom ook beter willen uitleggen.

Benodigdheden:

  • Vier of wijf wijnglazen
  • Ministudio zwart, of iets soortgelijks
  • Lamp
  • Statief

Uitwerking

De uitwerking is eigenlijk heel simpel. Je zet je ministudio op. Begin met de plaatsing van één wijnglas, plaats vervolgens in een rechte lijn het volgende wijnglas erachter. Zet na twee glazen je statief op. Plaats deze kaarsrecht voor de opstelling die je tot nu toe hebt gemaakt. Je hebt de juiste opstelling als de steeltjes aan de onderkant als een geheel in elkaar overlopen. Plaats vervolgens een derde glas er achter, zorg ook dat deze recht achter het geheel staat. Zo kun je met het aantal glazen variëren. 

Oefening

Je zult in het begin misschien wat moeite hebben met de opstelling opzetten. Dit vergt enige oefening. Krijg je het echt niet voor elkaar. Dan kun je ook met een liniaal en potlood twee dunne evenwijdige lijnen tekenen. Plaats vervolgens de voet van het wijnglas hiertussen. Je zult merken dat de glazen dan al een stuk rechter achter elkaar staan.

Bedankt voor het inzenden van jouw foto Marieke! Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem dan in onze lezersgallery!
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien