De zon als onderwerp gebruiken

De zon als onderwerp gebruiken

Aäron Nasarany 372
Voor de beginnende fotograaf is de zon misschien wel de belangrijkste factor om een mooie lichte foto te maken. Een stralende zon aan een blauwe lucht, wie wordt daar niet vrolijk van? Fotograferen op een zonnige dag heeft zo zijn voordelen en nadelen. Donkere schaduwen en dichtgeknepen ogen zijn vaak de boosdoeners. Maar wist je dat de zon ook een andere rol kan aannemen?

De zon

Fotografen die het liefst met natuurlijk licht werken kunnen er niet zonder. Middels de zon kun je prachtige momenten vastleggen zoals de golden- en de blue hour, een indrukwekkende zonsopgang of zonsondergang of silhouetten. Dat laatste was het inspiratiebron voor fotograaf Dennis Stever

De fotograaf

Dennis Stever is een professioneel fotograaf uit Dubai. Stever houdt ervan om lekker op pad te gaan met de camera en alledaagse voorwerpen zodanig te plaatsen waardoor er illusies ontstaan. Met de Al Qudra woestijn als speeltuin heeft Stever voldoende bewegingsvrijheid om eens creatief met de zon om te gaan. Stever pakte de zon als onderwerp en plaatste die zodanig waardoor het lijkt alsof mensen de zon wilden optillen of zelfs de zon proberen te kussen Bekijk de foto’s hieronder!

Meer zien? Je kunt Stever volgen via Instagram

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron