De wilde paarden van IJsland

De wilde paarden van IJsland

Aäron Nasarany 801
IJsland heeft genoeg te bieden voor fotografen. Van watervallen tot een machtig berglandschap. In dit artikel maak je kennis met de wilde paarden van IJsland.

De fotograaf

Professioneel fotograaf Bragi J. Ingibergsson is dol op de natuur. Ingibergsson is geboren en getogen in IJsland, waardoor Ingibergsson is opgegroeid in een omgeving met een prachtige natuur. Op 12-jarige leeftijd kreeg Ingibergsson zijn eerste camera en heeft de camera sindsdien niet meer losgelaten. Doordat hij dol is op de natuur, gaat Ingibergsson graag op pad om zich verder te ontwikkelen als landschap- en natuurfotograaf. Inmiddels is zijn werk opgepakt door verschillende media en tentoongesteld in diverse exposities tussen 2008 tot 2015. Daarnaast heeft Ingibergsson ook aantal prijzen in de wacht gesleept. Zo was hij in 2009 winnaar in de Digital Camera Photographer of the Year in de categorie animal. 

Wilde paarden

Tijdens één van zijn wandelingen stuitte Ingibergsson op wilde paarden. Ingibergsson pakte zijn kans om de schoonheid en de kracht van paarden vast te leggen. Bekijk een aantal foto’s hieronder van wilde paarden in de natuurlijke en prachtige omgeving van IJsland.

Foto’s zijn gemaakt door Bragi J. Ingibergsson. Meer van zijn werk kun je vinden op zijn website.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron