De werking van de omkeerring uitgelegd

De werking van de omkeerring uitgelegd

Fokelien Broekstra 488
Heb jij geen macrolens? Maar wil je wel een macrofoto maken? Dan is de omkeerring misschien wel wat voor jou. Met de omkeerring kun jij je lens achterstevoren monteren op je camera dat zorgt voor een macro-effect.

Omkeerring

Met de omkeerring kun jij jouw lens achterstevoren op jouw body bevestigen. De autofocus is na het omkeren niet te gebruiken waardoor je handmatig scherp moet stellen. Maar een voordeel is wel dat je veel dichterbij je onderwerp kan komen.

Testen

Het is belangrijk om voor je de lens aanschaft te testen of jouw camera de omkeerring aankan. Haal hiervoor de lens van je body en probeer een foto te maken. Als dit mogelijk is kun jij op jouw camerabody gebruikmaken van de omkeerring.Foto: Annemieke Stuy

Stof

Het nadeel is dat er stof aan de binnenkant van je lens kan komen. Wanneer jij je lens weer op de normale manier op je camera wil bevestigen loop je de kans dat dit ook in jouw body komt. Met vuiltjes op je foto als gevolg.

Bekijken

Ben jij benieuwd hoe z’n omkeerring precies werkt en hoe het eruit komt te zien op je camera? Bekijk dan deze tutorial van Mike Browne waarin hij de werking van de omkeerring precies uitlegt.


 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien