De vijf beste accounts van fotografen op Flickr

De vijf beste accounts van fotografen op Flickr

Wouter de Vink 727
Flickr is een ideaal medium voor fotografen die er graag op los schieten. Dit zijn de beste accounts om hier inspiratie vandaan te halen.


Flickr is niet al te bekend bij het doorsnee publiek, maar de fotografen die dit medium kennen kunnen bijna niet meer zonder. Het is een verzamelplaats van prachtige foto’s in hoge resolutie. Gebruikers krijgen maar liefst 1000 gigabyte aan ruimte om hun werk te uploaden en dit kunnen zijn doen via de pc of de speciaal ontwikkelde apps. Er staat inmiddels een gigantisch aantal foto’s op Flickr waar een hoop inspiratie vandaan te halen is. Wij zochten uit welke accounts de beste foto’s leveren en zeker de moeite waard zijn om te volgen.

Top 5 Flickr-accounts

1. Missy Prince

In dit account van Missy Prince staat voornamelijk de mens centraal. Het is op en top Amerikaans, maar erg boeiend om te volgen. Wie van reizen en natuur houd, heeft hier een urenlang kijkplezier gevonden. Er zijn maar liefst zeventien pagina’s aan beeldmateriaal beschikbaar, al kunnen we verklappen dat dit slechts een schrijntje is in vergelijking tot andere accounts. Een minpuntje van dit kanaal is wel dat het niet meer zo actueel is. De laatste geüploade foto dateerd alweer van drie maanden geleden.

Untitled

2. Jordane Pestrot

Deze Fransman heeft in totaal meer dan tweeduizend foto’s op zijn kanaal staan en is zo’n zeven jaar actief. Jordane Pestrot weet vaak een interessante hoek voor zijn werk te vinden en fotografeert er op los. Of het nou een abstracte foto met veel effecten is of slechts een gedeelte van een bed, het inspireert in ieder geval enorm. Bovendien legt deze man bij veel foto’s ook uit hoe hij deze heeft gemaakt. Zo vertelt hij welke camera, sluitingstijd, hoek en nog vele andere werkmethodes hij allemaal heeft gebruikt.

Untitled

3. Library of Congress

Zwart-wit liefhebbers, opgelet! Jordane Pestrot is een Flickr-account dat terug gaat naar de twintigste eeuw. Waar het gefotografeerde onderwerp is, is soms een raadsel. Maar interessant is het zeker. Voordeel is dat de beschrijvingen van deze foto’s erg gedetailleerd zijn. Vaak staat hier de plaats en de specificaties bij vermeld, zodat het verhaal achter de foto ook te achterhalen is.

Sec'y McAdoo, Gov. Burnquist (LOC)

4. Veronica Varos

Sommigen vinden in het huwelijksbootje stappen het mooiste wat er is. Het levert in ieder geval een hoop interessante, maar vooral mooie plaatjes op. Dat vindt Veronica Varos nou ook en haar pagina is bezaaid met trouwfoto’s in allerlei verschillende soorten en maten. Bijzonder is wel dat het geen doodgewone huwelijksbeelden zijn. Bij veel materiaal komt de natuur ook prachtig naar voren. Hiermee laat de Amerikaanse zien dat ze graag out-of-the-box denkt.

"Animals to see: woodland jumping mouse, smoky shrew, and bobcat" #worthit #vsco #savageromance #weddings

5. Nathan Congleton

De laatste, maar zeker niet de minste. Een sportwedstrijd is de ideale gelegenheid om de camera tevoorschijn te toveren en Nathan Congleton weet wel wat hij hiermee kan doen. In de collectie van de geboren New Yorker komt vooral de mens naar voren, maar wel in een sportief thema. Inmiddels vliegt deze fotograaf voortdurend de wereld over om overal zijn shots te kunnen maken.

Check in

afbeelding van Wouter de Vink

Wouter de Vink | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Wouter