De Sony A99II en zijn ISO kracht!

De Sony A99II en zijn ISO kracht!

Aäron Nasarany 675
Als beginnende fotograaf ben je hoogstwaarschijnlijk de basistermen al tegengekomen: diafragma, sluitertijd en ISO. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van de hoge ISO-waarde, in combinatie met de nieuwe Sony A99II.

ISO-waarden

Sommige moderne camera’s kunnen hun ISO-waardes al flink omhoog schroeven tot maar liefst 25600! Hierdoor kunnen we als fotograaf interessante beelden schieten waarvan we eerder niet durfden te dromen. Onlangs heeft Sony een nieuw paradepaardje gepresenteerd: de Sony A99II: een camera met een fullframesensor met 42,4 megapixel. Bovendien kan de camera ook 4k video’s maken en heeft hij een ISO-bereik van 100 tot 25600. De sensoren van Sony zijn enorm sterk op het gebied van hoge ISO-waarden.

Test

Ondanks het feit dat de ISO torenhoog is, is de foto nog steeds ruisvrij. In de video hieronder door YouTuber Bramans test hij de ISO-gevoeligheid van de Sony A9II. Om de ISO-gevoeligheid te testen heeft Bramans gebruik gemaakt van een kamer die enkel wordt verlicht door twee kaarsen. Het resultaat is nog steeds verbluffend met een minimale ruis! Zo kun je zien dat camera's steeds beter worden, waardoor het voor de fotograaf een stuk gemakkelijker wordt een goede foto te maken bij weinig licht.

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron