De slimme portretfunctie van Nikon Coolpix

De slimme portretfunctie van Nikon Coolpix

Senta Bemelman 634
Rode ogen weghalen, een effen huid aan jouw model geven. Dit kan met de Smart Portrait System van Nikon Coolpix modellen gewoon op je camera! De automatische functies helpen jou bij het maken van portretten.
Het scheelt een hoop tijd in de nabewerking als je van tevoren al rode ogen of een oneffen huid verhelpt. Daarnaast heeft de Smart Portrait System ook een smile-stand, een modus waarbij op het gezicht wordt gefocust (Face-Priority AF/AE), knipper waarschuwing en actieve D-lighting. 

Nikon Coolpix S7000

Hoe werkt het?

Wanneer je de menuknop indrukt, verschijnt een lijst met functies. Kies aan de linkerkant voor het icoontje met de kwast en vervolgens ben je bij het retoucheermenu. Hier kun je uit allemaal bewerkingmethodes kiezen. Zoals het verwijderen van rode ogen. Met deze functie kun je in een handomdraai rode ogen verhelpen. Je selecteert individueel elk oog en vervolgens doet jouw camera het werk om deze te herstellen. Ideaal!

Slimme portetfunctie

De Face-Priority modus is handig wanneer je net met portretfotogrfie begint. In deze stand herkent jouw camera namelijk het gezicht bij portretfoto's. Omdat de camera automatisch de afstand inschat, kan de focus op het gezicht worden gevestigd. Face-Priority word direct geactiveerd waneer je de portretstand op je camera selecteert. Lees ook hoe jij wegwijs wordt in de camerastanden. 

Smile Mode, Skin Softening en Blink Warning

Coolpix-modellen hebben bovendien nog twee leuke foefjes. Zo herkent je camera in de  Smile Mode een glimlach en maakt pas een foto wanneer jij (of jouw model) lacht. Ook e huid kun je direct op jouw camera aanpassen met de Skin Softening modus. Er verschijnt een zacht filter die de huid glad en effen maakt. Daarnaast krijg jij ook een melding wanneer iemand knippert op de gemaakte foto. Hierdoor weet jij direct of je een nieuwe foto moet maken. 

Actieve D-Lighting 

Met Actieve D-lighting herstel je harde schaduwen en krijg je een natuurlijk contrast. Daardoor gaat informatie uit de donkere delen op je foto niet verloren. Lees hier uitgebreid over het gebruik van Actieve D-lighting. 
 
 
 
afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta