De schoonheid van IJsland en Indonesië

De schoonheid van IJsland en Indonesië

Aäron Nasarany 246
Uit onderzoek is gebleken dat reizen positieve gevolgen heeft voor de persoonlijke ontwikkeling. Als startende fotograaf kun je reizen combineren met fotografie. Daarom hebben wij voor jou drie droombestemmingen op een rij gezet!

IJsland

Gelegen aan de rand van de Noordpool en maar liefst 3 uur vliegen van Schiphol. IJsland heeft enorm veel te bieden voor fotografen. Vulkanen, watervallen en de grootste gletsjers in een berglandschap is een regelrechte speeltuin voor fotografen. In de periode van oktober tot en met maart is de kans groot dat je als fotograaf het Noorderlicht kunt fotograferen. Als we aan IJsland denken, denken we direct aan kou; de gemiddelde maximumtemperatuur is dan ook 12 graden. Echter, kun je als fotograaf ook heerlijk vertoeven in de Blue Lagoon: een spa dat ontstaan is uit geothermisch verwarmd zeewater. Inspiratie nodig? Bekijk hieronder Vindur: een korte film met daarin prachtige beelden van IJsland

 

 

Indonesië

Rijk aan historie, cultuur en eilanden. Indonesië is in 1 woord adembenemend. Indonesië heeft voor de fotograaf genoeg te bieden. Denk aan parelwitte stranden, berglandschappen, de rijstvelden in Bali, de gezellige markt (pasar) en de talloze indrukwekkende eilanden zoals Komodo Island: een eiland dat bekend staat om het Komodo National Park waar je een komodovaraan in zijn natuurlijke habitat kunt fotograferen. Bekijk hieronder aantal sfeerbeelden van Komodo Island.

 

 

Nieuw-Zeeland

Het land van de Maori’s, rugby en de ruige natuur. Nieuw-Zeeland is een prachtig land dat nog bekender werd door de opnames van blockbusters zoals The Lord of the Rings trilogie. De video hieronder laat perfect zien waarom Nieuw-Zeeland op onze lijst moet staan als reis, natuur- en landschapsfotograaf.

 

 

Heb jij nog plekken waar je dolgraag heen wilt? In dit artikel lees je in ieder geval handige tips om de mooiste plaatjes te schieten.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron