De schoonheid van het lichaam

De schoonheid van het lichaam

Aäron Nasarany 1276
Elk persoon heeft zijn eigen opvattingen over de schoonheid van het lichaam: de ene vindt een prachtig gespierd lichaam het mooist, terwijl de andere het niks uitmaakt hoe diegene eruit ziet. Maar wat is dan de schoonheid van het lichaam? In dit artikel nemen we je mee hoe fotograaf Julia SH zich daarin verdiept.

De fotograaf

Fotograaf Julia SH is geboren in Stockholm, Zweden en heeft haar diploma (Bachelor in Fine Art) behaald aan de Central Saint Martin’s College and Design. In 2008 is Julia verhuisd naar Los Angeles om haar American Dream te verwezenlijken. Dit gaat haar aardig goed af, aangezien ze al twee jaar filmregisseur is in Los Angeles en een echte eindbaas is in fotografie en digital retouching. Haar werk heeft meerdere keren de exposities behaald zoals de Japanse American Museum of National Art, Buenos Aires, London en New York.

Het project

Om de schoonheid van het lichaam te achterhalen werkte Julia met een vrouw van een paar honderd kilo. Julia is niet zozeer geïnteresseerd in naaktheid, maar eerder de texturen, lijnen en verhoudingen die bij elk lichaam uniek zijn. Het resultaat is een bijzondere fotoreportage waar het menselijk lichaam centraal staat.


Foto’s zijn gemaakt door Julia SH. Meer van haar werk kun je vinden op haar website.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron