De poëtische portretten van Kyle Thompson

De poëtische portretten van Kyle Thompson

Senta Bemelman 753
Het welbekende gezegde luidt: een foto zegt meer dan duizend woorden. Fotograaf Kyle Thompson laat zien dat je met beeldtaal ook taalkunsten om kan zetten tot beeld. Zijn fotoserie, waarbij eenzaamheid en problematiek centraal staan, lijkt net een dichtbundel, zonder woorden.

Poëtisch

De kunstzinnige sfeer van de fotoserie en de sterke boodschap van de fotograaf maken de platen poëtisch. Door de composities, aanwezige elementen en (fysieke) expressie van de mensen vertelt hij een verhaal zonder letters.

Een huiskamer, gedeeltelijk volgelopen met water, waarin een persoon de hand voor het hoofd houdt, naast een stapel papieren. Je voelt direct een belanden sfeer en vraagt je af waarom het huis onderwater staat en waar de jongeman zich zorgen om maakt. Hij lijkt niet eens te merken dat het water binnengedrongen is.

Kyle Thompson

Een groot gedeelte van het werk bestaat uit zelfportretten. De Amerikaanse fotograaf pakte op 19-jarige leeftijd voor het eerst zijn camera op. Hij maakt bij zijn foto’s vooral gebruik van visual storytelling en verwerkt beeldtaal naadloos in zijn werk. Meer werk vind je op zijn website.


Foto's: Kyle Thompson

 

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta