De nieuwe iPad: ideaal voor foto's?

De nieuwe iPad: ideaal voor foto's?

Julian 1910
Apple heeft 'de nieuwe iPad' gelanceerd. De opvolger van de iPad 2 heeft een scherm met een zeer hoge resolutie, waardoor foto's er net zo scherp uit zullen zien als op een afdruk van hoge kwaliteit. Vanaf 23 maart ligt de nieuwe iPad in de winkels.
iPad

Het was nog even spannend wat de naam van de nieuwe iPad zou worden, het werd geen iPad 3 of iPad HD, maar simpelweg 'de nieuwe iPad'. Het nieuwe model heeft voor fotografen een hele interessante vernieuwing: het scherm heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels gekregen.

De nieuwe iPad kan daarmee vier keer zoveel details tonen dan de iPad 2. De pixels liggen zo dicht op elkaar dat de beeldkwaliteit overeen komt met een afdruk op hoge kwaliteit. Handig dus om je foto's te bekijken of aan anderen te laten zien. Volgens Apple is ook de kleurweergave van het scherm verbeterd.

De nieuwe iPad

Nieuwe camera

Ook de camera op de nieuwe iPad is verbeterd. Je krijgt nu een 5-megapixelcamera die in full hd (1080p) kan filmen, met beeldstabilisatie.

Afmetingen

Wel is de nieuwe iPad iets zwaarder en dikker dan zijn voorganger. Apple heeft een grotere accu geplaatst, omdat het nieuwe scherm meer energie verbruikt. Het gewicht is zo'n 650 gram, ongeveer 50 gram meer dan de iPad 2. De dikte is met zo'n 0,8 mm toegenomen.

iPhoto voor iPad

Naast de nieuwe iPad heeft Apple ook iPhoto voor iOS gelanceerd. Met het pakket kun je foto's bewerken en beheren op je iPad. De app kun je ook gebruiken op de huidige iPad-modellen en kost 3,99 euro.

de nieuwe Ipad iPhoto

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 23 maart ligt de nieuwe iPad in Nederland en Belgiƫ. In Duitsland kun je de tablet al vanaf 16 maart aanschaffen. De prijzen blijven gelijk aan die van de iPad 2. Er zijn versies met 16GB, 32GB en 64GB opslagcapaciteit.

Ook de iPad 2 blijft voorlopig in de verkoop. De prijs zakt nu naar 399 euro voor het goedkoopste model met 16GB.