De mooiste opnames maken door te bewegen

De mooiste opnames maken door te bewegen

Fokelien Broekstra 409
Iets waar wij als fotografen geen rekening mee houden is dat beweging de kracht is van de mooiste foto’s. Soms kan een paar stappen opzij al zorgen voor een nog mooier plaatje.

Bewegen

Wij fotografen vergeten regelmatig te bewegen, we zien een perfect plaatje en pakken ons apparatuur. Maar wist jij dat een klein stapje het verschil kan maken in je beeld? Soms kan een stap naar links, rechts, voor of achter al voldoende zijn, maar ook is de mogelijkheid er dat je hogerop moet gaan staan of door je knieën moet zakken om alles wat mooi is voor jouw foto goed in beeld te krijgen. Hou je dus niet vast aan één compositie, maar beweeg, loop rond en probeer nieuwe dingen uit.Foto: Thomas van Galen

Stilstaande beelden

Bewegen kan natuurlijk alleen bij stilstaande onderwerpen. Ga je op pad om wilde dieren te fotograferen, dan moet je eerder al hebben bepaald wat de beste hoek is. Je bent dan misschien al een dag op pad geweest om te observeren waar het dier regelmatig zit en wat voor bebossing in de weg staat. Hierbij is het juist de kracht van het stilzitten en afwachten tot het juiste moment zich voordoet.

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem dan in onze lezersgallery
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien