De magie van 360 graden foto’s

De magie van 360 graden foto’s

Aäron Nasarany 443
We zien ze regelmatig voorbijkomen op Facebook: de 360 graden foto’s waar geniaal wordt ingespeeld op interactie en beleving. In dit artikel geven we je aantal tips hoe je 360 graden foto’s het beste kunt maken!

Waarom 360 graden foto’s?

Door gebruik te maken van 360 graden foto’s krijgt de kijker de mogelijkheid om met de foto te interacteren. Hierdoor kan de kijker bijvoorbeeld het gehele landschap observeren door simpelweg met de muis te slepen. Deze techniek kan worden toegepast in verschillende sectoren. Een makelaar kan bijvoorbeeld 360 graden foto’s gebruiken om kopers te overtuigen van hun toekomstige woning. Of attractieparken gaan de lucht in en maken zelfs een 360 graden video van de achtbaan. De Efteling speelde hier goed op in en maakte voor hun lancering van hun nieuwe attractie een bijzondere video:

 

 

Om überhaupt 360 graden foto’s en video's te kunnen maken zijn er verschillende camera’s op de markt gebracht. Met een handige app maak je verbinding met de camera zodat je precies ziet wat je fotografeert. Je kunt bij een 360-camera ook gebruik maken van een statief om beweging in je foto's te voorkomen.

Sphere

Je kunt er ook voor kiezen om een lens te kopen die jouw spiegelreflexcamera omtovert tot een 360 graden camera. De lens is gemaakt door Sphere Optics Company die onder ander ook lenzen heeft gemaakt voor GoPro camera’s. Bekijk hieronder een 4 minuten durende video waar je de Sphere in actie ziet.

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron