De maan fotograferen met de Tiny1

De maan fotograferen met de Tiny1

Nadja Geskus 1076
TinyMOS omschrijft de Tiny1 als de kleinste astronomie camera ter wereld. Volgens een eigen algoritme voor ruisonderdrukking, kan de camera zorgen voor een goede beeldkwaliteit ondanks het gebrek aan licht.

Sterrenkaart

Als je de maan graag wilt fotograferen, dan kan dit wel eens een heel handige camera voor jou zijn. Dankzij het kleine formaat van de Tiny1 kun je de camera makkelijk overal mee naartoe nemen. Met een augmented reality sterrenkaart, die over de touchscreen viewfinder kan worden gelegd, kun je sterren en planeten identificeren, terwijl je aan het fotograferen bent. Zo weet je precies welke ster je fotografeert!

De maan fotograferen met de Tiny1

Tiny1

De Tiny1 kan foto’s maken en 2,5K HD-video met een 4 megapixel sensor. Ook is het mogelijk om time-lapse beelden te maken van de prachtige nachtluchten. De camera beschikt over een standaard CS-mount lens systeem. Het is mogelijk om de camera bij daglicht te gebruiken, maar de kwaliteit doet dan onder aan de meeste smartphones. De ingebouwde Wi-Fi maakt het makkelijk om beelden rechtstreeks op social media te plaatsen. Het is ook mogelijk om de camera met je Android smartphone te verbinden.

Via Indiegogo kun je de camera pre-orderen. Voor ongeveer €360,- kun je de camera in een pre-order bestellen, hier wordt een 2.8mm F1.4 groothoek lens bij geleverd. De release van de Tiny1 is waarschijnlijk pas in december.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja