De kracht van make-up voor fotografen

De kracht van make-up voor fotografen

Senta Bemelman 544
Als fotograaf ben je misschien niet thuis in de beautywereld en laat je make-up over tot de visagisten bij een fotoshoot. Toch heb je als fotograaf ook baat bij make-up, bijvoorbeeld voor de kleurcorrectie.

Make-up is een krachtig middel, waar iedere portretfotograaf baat bij heeft. Veel dingen zoals wallen en oneffenheden kunnen van tevoren verdoezeld worden, waardoor je daar minder tijd aan kwijt bent in de studio.

Kleurcorrectie

Maar met make-up kun je niet alleen minder mooie dingen verbergen. Je kunt het als fotograaf ook gebruiken om de kleuren in je foto te herstellen. Op deze manier kun je donkere kringen of rode vlekken op de huid wegtoveren. Gebruik daarvoor kleurcontrasten. Kijk in de onderstaande video hoe je dit precies doet en doe dit bij je volgende fotoshoot (indien de visagist niet aanwezig is).

Cameratas

Zorg ook voor enkele basis make-upproducten in je cameratas. Neem foundations en concealers in basistinten. Ook al heeft een model een afwijkende huidtint, kun je gemakkelijk een passende kleur krijgen door de tinten te mengen. Neem ook een neutrale lippenstift of lippenbalsem mee wanneer je fotografeert op locatie. Bij koud weer, kan je model uitgedroogde lippen krijgen, wat zichtbaar is bij een close-upfoto van het gezicht. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta