De kracht van fotografie en social media

De kracht van fotografie en social media

Aäron Nasarany 678
Door de opkomst van Social Media is de wereld meer met elkaar verbonden dan ooit. Waar we vroeger nog bij elkaar langskwamen om te vragen of we willen buiten spelen, sturen we nu een appje. Van face-to-face naar screen-to-screen. We praten minder, terwijl onze typesnelheid hoger is dan Usain Bolt op de atletiekbaan. Social media heeft zijn nadelen, maar ook zijn voordelen. Vooral bij het verhaal van Saya Tomioka.

Brand

Op 2 december brak er brand uit bij Ghost Ship: een pand waar circa 100 mensen zich hebben verzameld voor een feest. De brand was moeilijk onder controle te krijgen en 36 man hebben die avond hun leven verloren waaronder Griffin Maddens. Maddens was de vriend van Saya Tomioka.

Foto

Twee dagen na de brand beschreef Tomioka de eerste keer dat ze samen naar Times Square gingen waar ze hebben gekust. Een fotograaf had van dat moment een foto gemaakt en liet de foto aan hun zien. Ze hebben de foto nooit terug gezien en de fotograaf is nooit bekend geworden. 

Social Media

Tomioka schakelde social media om die foto terug te vinden. Haar post op Facebook is meer dan 300 keer gedeeld en dat was genoeg om de fotograaf te achterhalen: Arken Avan. Avan werd twee keer benaderd en begon te zoeken in zijn archieven tot laat in de avond. Midden in de nacht had Avan de foto gevonden en plaatste hem op Instagram zodat Tomioka hem kon zien. Binnen een half uur had ze hem gezien en veranderde haar profielfoto in de desbetreffende foto. Bekijk de foto hieronder:

"Stories like this always change me, and hopefully other people too," Avan said. "We don't live forever, but we need to keep the best memories of our life, and memories of people we love, and photography is one of the best ways to save those memories. I hope this picture she was looking for will really warm her heart."

Arken Avan

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron