De juiste camera vinden is net daten

De juiste camera vinden is net daten

Fokelien Broekstra 460
De juiste camera zoeken is eigenlijk hetzelfde als daten. Je moet je goed voelen bij een bepaalde camera voor je er serieus mee aan het werk kunt gaan. Eigenlijk moet je eerst met verschillende camera’s leren kennen voor je echt een keus kan maken.

Daten

Daten is heel goed te vergelijken met de juiste camerakiezen. Vroeger schreven we handgeschreven briefjes of belden we met elkaar om een date te krijgen. Inmiddels gaat eigenlijk alles over internet. In verschillende datingssites kun jij kennismaken met mensen die met jou kunnen matchen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de cameramerken en camera’s. Op internet kan je al heel veel over jou potentiële cameramatch te weten komen. Maar of het daadwerkelijk klikt, merk je eigenlijk alleen als je de camera in het echt ziet en aanvoelt in je hand.

Knopjes

Je merkt vanzelf wanneer je een camera in je hand hebt, of dit voor jou prettig in je hand ligt. Vraag de fotowinkel of je misschien even wat foto’s mag maken in de winkel. Hierdoor leer jij kennen waar de knopjes zitten en of dit voor jou de juiste plekken zijn.

Vragen

Het is handig om een aantal vragen voor jezelf te beantwoorden. Dit gaat bijvoorbeeld over wat je wil gaan fotograferen? Wat zijn de beperkingen van de camera? Wat wil je met de gemaakte foto’s gaan doen?

Je kunt voor de grap, vragen die je aan een date zou stellen, ombuigen naar vragen die interessant zijn voor jou als fotograaf.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien