De invloed van licht

De invloed van licht

Redactie 684
Iedereen die door een kerk loopt zal altijd even stoppen bij de glas-in-lood ramen om de lichtinval te bewonderen. Maar hoe kun je dit prachtige licht nu eigenlijk het beste fotograferen?

In de kerk

Kerken zijn vaak de ideale plek om te fotograferen. Indrukwekkende architectuur, bijzondere versieringen maar ook glas-in-lood. Deze ramen zijn vaak een hoogtepunt en bepalen de sfeer van de ruimte dankzij de verschillende kleuren licht. Nu nog vastleggen met je camera en succes is verzekerd. De vraag is echter hoe?

Licht fotograferen

Als je dit probeert te fotograferen, wordt je foto al snel te donker of juist te licht en dan hou je van die mooie taferelen niet veel meer over. De eerste vraag die je moet stellen is of je de details op het raam wilt of meer het gehele tafereel. Dit bepaalt de basisinstellingen zoals iso en diafragma. Probeer ten tweede op een bewolkte dag te gaan. De foto's van de buitenkant van de kerk zullen misschien wat minder mooi worden maar dit zorgt ervoor dat het licht over het glas-in-lood mooi verdeeld wordt en er geen lichtvlekken zijn om je foto te verstoren. Nu nog de juiste positie kiezen en je kunt aan de slag. Een prachtig voorbeeld is de recent in National Geographic verschenen foto van de fotograaf, Bin Yu.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie