De hoogte in voor een vakantiefoto

De hoogte in voor een mooie vakantiefoto

Fokelien Broekstra 311
Als toerist fotografeer jij waarschijnlijk altijd vanaf de straat de bijzondere architectuur en het stadleven. Prachtige foto’s, maar eerlijk is eerlijk, iedereen kan dit soort opnames maken. Kies er daarom eens voor om vanuit een ander perspectief te fotograferen en breng jezelf juist de hoogte in.

De hoogte in

Sommige steden liggen op een berg, waardoor je gewoon naar hoger gelegen gebied kunt gaan om een mooie overzichtsfoto te maken. Is het niet mogelijk om via een berg een hoger gebied op te zoeken, dan moet je anders gaan denken. Stap bijvoorbeeld eens een hotel binnen en vraag of je vanaf de bovenste etage een foto mag maken. Dit kun je natuurlijk ook bij huizen proberen, een nee heb je, een ja kun je krijgen.

Ander perspectief

Omdat jij vanuit een ander perspectief hebt gefotografeerd, heb je een aantal opvallende foto’s tussen je standaard vakantiefoto’s. Je zult merken dat je hierdoor een mooie afwisselende serie kunt maken. Ook in de nacht kun je het hogerop zoeken. Met een statief kun je een prachtige overzichtsfoto maken zonder dat er beweging in je foto te zien is.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien