De goedkoopste manier om jouw onderwerp te belichten

De goedkoopste manier om jouw onderwerp te belichten

Aäron Nasarany 372
Bij fotografie draait het om licht. Als beginnende, gevorderde of professionele fotograaf is het de kunst om te experimenteren met licht. In dit artikel gaan we vooral kijken naar een goede belichting met een krap budget.

Invloed van licht

Licht is enorm belangrijk bij het creëren van beeld. Er bestaan verschillende soorten licht zoals: zacht, hard, tegen en kunstmatig licht. Elk soort licht geeft jouw foto een sfeer en zorgt ervoor dat het onderwerp anders overkomt dan normaal. Hard licht zorgt voor veel schaduwen, terwijl zacht licht, zoals met een diffuser, egaal verspreid is.

De goedkoopste manier om jouw onderwerp te belichten is door gebruik te maken van natuurlijk licht. Stel je voor dat je portretten schiet in natuurlijk licht. Houd dan rekening met de positie van de zon. Overdag fotograferen zorgt voor harde schaduwen en als landschapsfotograaf zijn de golden- en blue hour fantastische tijden om het landschap te zien veranderen.

Magische tip

Mocht je geen natuurlijk licht hebben, maar wil je een professionele look creëren? Bekijk snel de video hieronder en zie wat je allemaal kunt met een klein buget!

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron