De fabrieksinstellingen van je camera terugzetten

De fabrieksinstellingen van je camera terugzetten

Fokelien Broekstra 666
Je hebt vast van die dagen. Dat je door je instellingen van je camera aan het scrollen bent geweest. Misschien heb je wat aangepast en het hele resultaat dat je normaal gewend bent is verdwenen. Soms is het nodig om de fabrieksinstellingen terug te zetten.

In de war

Soms kun je door wat experimenteren in je menu de hele camera-instellingen in de war hebben geschopt. Je hebt maar twee opties veranderd, maar vindt die twee instellingen maar eens terug in het uitgebreide menu. Het kan een mens flink frustreren als je de camera nodig hebt.

Noteer je instellingen

Het is slim voor je gaat experimenteren, alle instellingen even te noteren op een papiertje. Mocht je terug moeten naar de fabrieksinstellingen, dan weet je in ieder geval hoe jij je camera wel goed had ingesteld.

Fabrieksinstellingen

De fabrieksinstellingen terugzetten is bij iedere camera anders. De een doet het via het menu en de ander heeft er een sneltoets voor. Het slimste is dus om je handleiding er eens bij te pakken. Je kunt hier lezen of jouw camera een sneltoets heeft of dat je in het menu kan gaan zoeken naar het knopje: Fabrieksinstellingen of Wis-instellingen. Het is afhankelijk welke camera je hebt en hoe de optie is genoemd. Bij de meeste camera's kun je de mogelijkheid terugvinden in het menu. De optie is vaak makkelijk te vinden. 

Reset-knop

Sommige camera’s hebben een reset-knop. Deze moet je met een pen of een ander puntig voorwerp indrukken. Al je instellingen worden op deze manier gereset naar de fabrieksinstellingen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien