De evolutie van selfies

De evolutie van selfies

Aäron Nasarany 281
Even snel een selfie maken is vaak een standaardzin onder de jongeren. We laten even snel zien waar we zijn of sturen even gauw een selfie om te weten dat het goed met je gaat. Hoe dat 14 jaar geleden eruit zag, behandelen we in dit artikel.

Selfies

Iedereen heeft het misschien wel gedaan of is erop gezet. Het maken van een selfie is zo gepiept en zelfs de smartphonefabrikanten spelen hier graag op in door hun frontcamera steeds beter en beter te maken. Bij de smartphones van nu is er zelfs een mogelijkheid om via 1 knop de camera op te starten om dat ene moment niet te missen. Of om even snel een selfie te maken. Het woord selfie is zelfs uitgeroepen tot het woord van het jaar 2013. Beroemdheden maken er gretig gebruik van en spammen hun social media accounts bomvol met selfies. Maar ook normale mensen zijn er dol op. Er is zelfs een fotograaf die dieren ging fotograferen door alleen selfies te nemen. Dat leverde vaak hilarische plaatjes op.

Techniek

Door de voortdurende veranderende techniek is het continu wachten op iets nieuws. Enkele jaren geleden konden we eens niet bedenken dat we door middel van een bril een ander dimensie konden betreden. De wereld van virtual reality heeft inmiddels definitief zijn intrede gemaakt onder de particulieren. We kunnen inmiddels een 360-graden video op Facebook plaatsen waar we een duidelijk beeld kunnen krijgen hoe immens een landschap is of de nieuwe achtbaan van de Efteling beleven. Het maken van selfies is door de jaren heen ook steeds verfijnder geworden. De camera’s worden beter en beter. Actrice Nina Dobrev nam de proef op de som om dit eens voor altijd uit te zoeken. Ze haalde smartphones en telefoons uit het jaar 2003 tot 2014 om een reeks selfies te maken. Het eindresultaat is hieronder te bekijken.

 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron