De eerste foto’s van sneeuwvlokken

De eerste foto’s van sneeuwvlokken

Aäron Nasarany 333
Winterse taferelen komen eraan en dat betekent winterse activiteiten zoals met zijn allen bijvoorbeeld naar de Winter Efteling of kerstshoppen in London. Als fotograaf kun je landschappen fotograferen die bedekt zijn onder een dik pak sneeuw, of losse sneeuwvlokken. Mocht je dat laatste een goed idee vinden, dan zit je op één lijn met een boer uit Vermont. In dit artikel nemen we je mee naar het jaar 1885.

Terug in de tijd

Laten we teruggaan in de tijd waar Facebook en allerlei andere social media kanalen nieteens bestonden. Waar MB’s zijn verpakt in een reusachtig apparaat, terwijl nu SD-kaarten bestaan van ruim 64 GB. Een wereld waar het klimaat nog stabiel was en een witte kerst de normaalste zaak van de wereld was. We gaan terug naar het jaar 1885 en maken kennis met een boer uit Vermont: Wilson Bentley.

Wilson Bentley

Bentley was gefascineerd door sneeuwvlokken en had in 1885 een geniaal idee om sneeuwvlokken te fotograferen.  Bentley combineerde zijn reusachtige camera met een microscoop en de eerste foto’s van sneeuwvlokken waren een feit. Bentley had totaal geen ervaring met fotografie, maar door zijn microscoop – die hij van zijn ouders kreeg voor zijn 15e verjaardag – en een camera had Bentley de apparatuur om zijn idee uit te voeren. Bekijk de foto’s hieronder!

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron