De dunste digitale camera ter wereld

De dunste digitale camera ter wereld

MarkMoed 1126
De Paper Retro Camera is een digitale camera met een dikte van slechts 6 mm en daarmee is het de platste digitale camera ter wereld. De camera heeft een foto- en videofunctie maar de specificaties zijn zeer bescheiden.

De Paper Retro Camera heeft een body van karton dat om een kaartje met de componenten wordt gevouwen. De camera is in verschillende retro designs verkrijgbaar. De Paper Retro Camera heeft een gewicht van 43 gram en de afmetingen zijn 6,8 x 2 centimeter, niet veel groter dan een visitekaartje.

De Paper Retro Camera is slechts 6 mm dik!

De beeldsensor heeft een resolutie van 1,3 miljoen pixels, de foto's meten 1280 x 1024 pixels en bij video is dat 720 x 480. Het is ook mogelijk om de camera als mp3 voicerecorder te gebruiken. Gezien de bescheiden specificaties kunnen we de Paper Retro Camera als een speelgoedcamera beschouwen.

De Paper Retro Camera is slechts 6 mm dik!

Je laadt de ingebouwde accu op via het USB-contact en je gebruikt die ook om de gemaakte opnames naar je computer over te brengen. Je kunt ook een optioneel microSD geheugenkaartje van maximaal 16 Gb in de camera plaatsen.

De Paper Retro Camera is slechts 6 mm dik!

De Paper Retro Camera kost inclusief draagriem omgerekend ongeveer 26 euro, je kunt hem hier bestellen.

afbeelding van MarkMoed
Door: Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark