De Canon EF 200-400mm f/4L IS USM uiteen gehaald

De Canon EF 200-400mm f/4L IS USM uiteen gehaald

Nadja Geskus 1195
Weleens willen zien hoe de binnenkant van een telelens eruit ziet? In deze video zie je hoe een Canon EF 200-400mm f/4L IS USM uit elkaar wordt gehaald. Bekijk wat zich diep in een van Canons toplenzen bevindt.

De Canon EF 200-400mm f / 4L IS USM lens is een van Canons toplenzen, met een interne 1.4x teleconverter die specifiek is afgestemd op de optiek van de lens. Canon bracht een video uit waarin precies wordt getoond wat er allemaal verwerkt zit in zo’n lens.

Binnenkant

Bijzonder om te zien hoe veel er in zo’n lens verstopt zit. De lens is samengesteld uit honderden naukeurige, mechanische en optische onderdelen. 25 elementen in 20 groepen, fittingen, een AF-motor montage, teleconverter assemblage, elektronica en nog heel veel meer. Een bijzondere video die toont wat er allemaal komt kijken bij een wereldklasse lens. Aan het eind is een opvallend shot, waarbij de gehele lens uiteen is gelegd. Alle onderdelen zijn los te zien. 

Video

Onderstaande video laat de losse delen van de Canon EF 200-400mm f/4L IS USM zien. De inwendige bouw van zo’n lens was nog niet eerder gevisualiseerd. De video is gemaakt met behulp van een stop motion animatie methode.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja