De camera van een reisfotograaf

De camera van een reisfotograaf

Aäron Nasarany 382
Als fotograaf zijnde is de camera je beste vriend. Vooral als je op reis gaat, ben je meer met je camera bezig dan het ontdekken van een nieuw eettentje op de hoek. De camera van een reisfotograaf heeft flink wat te verduren. Maar is dat erg?

Het internet

Het internet staat vol met hilarische memes over de kwaliteit van de hedendaagse smartphones vergeleken met de oude, maar krachtige smartphones van vroeger. De batterijduur van de smartphones van nu is een lachertje vergeleken met de batterijduur van vroeger. Naast de batterijduur is ook de bouwkwaliteit nagenoeg verminderd. Mocht er een Iphone vallen – zelfs van een paar centimeter hoogte – is het scherm gebarsten. Wanneer er een Nokia valt, dan is het de vraag of de Nokia is beschadigd of de vloer. Veelvuldig gebruik van je smartphone of camera kan leiden tot zichtbare gebruikerssporen.

De fotograaf

Fotograaf Mike Quain uit Arkansas reisde de hele wereld over om zijn eerste project te voltooien: The Nikon Kidd. Tijdens zijn twee jaar durende reis fotografeerde Quain talloze reizigers, straatartiesten en wandelaars. Maar daar gaat deze artikel niet over.
Deze artikel gaat over dat je als fotograaf niet bang moet zijn om je camera te gebruiken. Ga op pad en neem je camera overal mee naar toe zodat je geen enkel moment hoeft te missen!

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron