De basis: Straatfotografie met een smartphone

De basis: Straatfotografie met een smartphone

Senta Bemelman 530
De onvoorspelbaarheid van de urbane wereld daagt je uit en inspireert je als fotograaf. Dit hoeft niet direct met een dure spiegelreflexcamera, maar kan ook gewoon met je smartphone.

Straatfotografie is een leuke manier om jezelf als fotograaf te ontwikkelen. Je weet nooit wat je treft en moet om die reden goed opletten en aandachtig de omgeving analyseren.

Straatfotografie

Voorbijgangers op straat kieken, kan in het begin eng of ongemakkelijk aanvoelen. Je wilt immers zelf ook niet ongevraagd gefotografeerd worden. In de korte videotutorial leer je binnen een mum van tijd de basisregels van de straatfotografie. Iedere week brengt VSCO Academy een nieuwe tutorialvideo uit. Hiermee leer je belangrijke basisbegrippen uit de fotografiewereld.

Met je smartphone

Hoe groter je lens, hoe geavanceerder je camera, hoe beter je foto’s worden. Deze gedachtegang overheerst in de fotografie. Maar begin eerst met de techniek onder de knie krijgen. Pak je smartphone en oefen met verschillende composities, speel met de lichtval en neem foto’s vanuit diverse hoeken. Wanneer de tijd rijp is kun je op gegeven moment overstappen op een spiegelreflexcamera.

Bekijk de inspirerende video hieronder en ga de hort op en verken de wereld van beton en snelle indrukken.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta