De andere kant van landschapsfotografie

De andere kant van landschapsfotografie

Nadja Geskus 521
Voor veel beginnende fotografen klinkt het als een droom in de oren. Reizen naar de meest prachtige plaatsen en daar mogen fotograferen. Maar Thomas Heaton vertelt in deze video dat landschapsfotografie niet alleen rozengeur en maneschijn is.

Landschapsfotografie

Als studiofotograaf kun je het jezelf altijd comfortabel maken. Je zit lekker binnen, zet de verwarming aan, zet een leuk muziekje op en je kunt gaan. Maar stel je eens voor dat je er uit moet als er stromende regen is, koude wind en geen vooruitzicht op verbetering. Dat drukt al gelijk een aardige stempel op je dag nog voor hij begint. Dan komt nog de lange reis naar de perfecte locatie door weer en wind en het lange wachten op de juiste omstandigheden voor jouw foto.

De andere kant van landschapsfotografie

‘Down-side’

Fotograaf Thomas Heaton laat in deze video, op een ietwat melodramatische manier, zien dat het niet altijd even leuk is om landschapsfotograaf te zijn. Voor landschapsfotografie moet je soms ook bijzonder slechte weersomstandigheden trotseren voor een foto die soms niet eens lukt! Landschapsfotografie is niet altijd even prettig om te beoefenen, maar ‘the heart wants, what the heart wants’. En als je dan die ene prachtplaat weet te maken, dan was het ‘t allemaal toch wel waard!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja